Nu Online
Momenteel zijn er 327 gebruikers online, waarvan 0 die reeds lid zijn van WijTrouwen.
Het kiezen van kapper en kapsel voor je huwelijk.

Het kiezen van kapper en kapsel voor je huwelijk.

22-9-2010 1:06:57
Door: Redactie WijTrouwen.com
14415 keer gelezen.

Misschien heb je het geluk reeds jarenlang naar dezelfde kapper te gaan. In het allerbeste geval is je kapper specialist in bruidskapsels en komt deze ook aan huis. Is dit niet het geval, dan doe je er goed aan om meteen op onderzoek te gaan naar de ideale kapper.

Vraag naar de ervaringen van andere bruiden van wie je het haar prachtig vond. Blader doorheen beautymagazines en trendy damesbladen op zoek naar referenties. Na het verzamelen van de nodige adresgegevens stap je de kapsalons binnen en snuif je er even de sfeer op. Vraag hun wat ze jou als bruid kunnen bieden en als ze ervaring hebben met bruidskapsels, want uw kapsel moet gans de dag mooi zitten.

Breng enkele foto's mee.
Hou er rekening mee dat als je een kapper voor het eerst ontmoet, hij of zij niet weet welke stijl jou aanspreekt. De beste manier om de kapper in de goede richting te sturen is hem of haar enkele foto's te tonen uit magazines. Misschien heb je wel foto's van jezelf of van een vriendin waarmee je kan aantonen welke stijl je hebt. Kortom alles wat de kapper duidelijk kan maken wat je zoekt komt in aanmerking om te tonen.

Let op je kledij.
Indien je op je huwelijk een witte bruidsjurk draagt, zorg er dan voor dat je bij je bezoek aan de kapper ook in het wit gekleed bent. Zorg ervoor dat je topje een vergelijkbare halslijn heeft zoals je bruidsjurk. Zo krijg je meteen een indruk hoe je er zou uitzien tijdens het experimenteren met stijlen, kleuren en eventueel make-up.

Breng een fototoestel mee.
Uiteraard wil je graag weten hoe je er zult uitzien eens je op de foto staat. Laat je kapper tijdens het experimenteren met verschillende kapsels hiervan foto's trekken. Neem een foto van zowel voor-, zij- als achterkant. Zo kun je later zien met welk kapsel je het meest fotogeniek bent.

Breng je haarstuk mee.
Zul je op je huwelijksdag een haarstuk dragen, zorg er dan voor dat je het haarstuk meebrengt naar je kapper. Je kapsel zal er namelijk totaal anders gaan uitzien eens het haarstuk is aangebracht. Is je haarstuk nog beschikbaar, zorg dan voor een gelijkaardig exemplaar of breng er op zijn minst een foto van mee, zodat je kapper weet waaraan hij zich mag verwachten.

Belangrijke details schrijf je op.
Zijn er volgens jou belangrijke details naar voor gekomen tijdens het experimenteren die niet mogen vergeten worden? Schrijf deze op. Zo ben je zeker dat geen detail je ontgaat en dat op je huwelijksdag alles precies is zoals je het verwacht.

Weet wat je krijgt.
Je kan een kapper op verschillende manieren inhuren. Je kan je kapsel laten doen in het kapsalon. Je kan je kapsel laten doen bij jou thuis. Je kan je kapsel samen met dat van je mama en je bruidsmeisjes bij je thuis laten doen. Of je kunt een kapper inhuren die je kapsel bij jou thuis verzorgt en die je gans de dag begeleidt en de nodige retouches aanbrengt waar nodig. Uiteraard hangt deze keuze sterk af van het budget dat je hieraan wenst te spenderen. Bespreek deze zaken op voorhand zodat je weet welke kosten de service aan huis met zich meebrengt. Zo voorkom je onaangename verassingen. Word je niet gans de dag begeleid, zorg dan voor een noodkoffertje met een aantal onmisbare zaken om je kapsel zelf bij te werken.

Zorg voor een goede timing.
Alvorens naar de kapper te gaan zorg je voor een ruw tijdsschema van je huwelijksdag. Zo krijg je een idee wanneer je terechtkan bij de kapper. Uiteraard vraag je jouw kapper of het voor hem / haar mogelijk is uw kapsel te verzorgen binnen jouw tijdsschema. Zorg voor alle zekerheid voor een half uurtje speling zodat uw kapper niet overhaast te werk moet gaan.

Bevestig met een voorschot.
Indien je jouw ideale kapper gevonden hebt, betaal je best een voorschot en reserveer je de datum. Vraag hiervan een betalingsbewijs en vraag uw kapper een korte beschrijving te geven wat u die dag mag verwachten zoals het uur, de plaats indien de kapper aan huis komt en eventueel andere belangrijke details. Dit lijkt misschien overdreven, maar hou rekening dat deze dag wellicht de mooiste dag van je leven wordt. Laat niets aan het toeval over en zorg voor duidelijke afspraken, zelfs bij mensen die je goed kent en vertrouwd.

Pascal Rosseel

 

 
 15-9-2012 20:12:09
Reactie van: Kirsten

Like ons op Facebook
Foto Albums
Nieuws
Sommigen onder ons nemen deze uitdrukking wel erg letterlijk. Jeroen en Sandra Kippers blijken echte waaghalzen te zijn. Na de ceremonie sprongen ze in het huwelijk vanop een hoogte van 50m.lees verder ...