Nu Online
Momenteel zijn er 158 gebruikers online, waarvan 0 die reeds lid zijn van WijTrouwen.
Videoreportage: To film or not to film?

Videoreportage: To film or not to film?

22-9-2010 1:07:02
Door: Redactie WijTrouwen.com
8936 keer gelezen.

Willen jullie ook schitteren in jullie eigen film? Of ben je nog aan het twijfelen? Wij gingen eens op onderzoek om te weten waarom je wel of niet zou kiezen om die sprookjesachitige dag vast te leggen op film.

Een DVD van jullie huwelijksdag vormt de perfecte aanvulling op het fotoalbum. Daar waar de fotograaf mooie stillevens vastlegt van jou en je geliefde, zal de videograaf de momenten van geluk, tederheid en ontroering vastleggen op film, ondersteund door bijpassende muziek. Kortom, een goede videograaf zal er voor zorgen dat telkens je de film bekijkt, je de huwelijksdag opnieuw beleeft.

Enkele vooroordelen over de videoreportage die we graag de wereld uithelpen:

  1. De kwaliteit van een film gaat met de jaren achteruit. Voor de komst van de DVD was het inderdaad zo dat de kwaliteit van uw film bij elke afspeelbeurt erop achteruit ging. Met de komst van de DVD is dit echter niet meer het geval. Bovendien laat een DVD zich makkelijk kopiëren en kun je zo je originele versie op een veilige plaats bewaren.
  2. Een film kan je niet overal afspelen als je ergens op bezoek bent. Tegenwoordig vind je in nagenoeg elke huiskamer een DVD-speler en je zal merken dat je veel sneller een DVD-schijfje meeneemt dan bvb. je hele fotoalbum.
  3. De meeste films zijn langdradig en niet boeiend. Hier schuilt de kracht van een professionele videograaf. Net zoals een fotograaf niet zomaar kiekjes in het wilde weg trekt, heeft ook de professionele cameraman oog voor detail en compositie. Een film gemonteerd door een kenner zal u nooit vervelen, maar zal je het gevoel van je huwelijksdag opnieuw laten beleven.

Waar moet je op letten?
We hebben het al enkele malen aangehaald, voor een goed resultaat neem je best een professionele videograaf onder de arm. Iemand met ervaring in huwelijken, die weet wat hij moet filmen om bij de montage over schitterende beelden te beschikken die het gevoel van elk moment weergeven. Bovendien zal je nauwelijks merken dat je continu gevolgd wordt door een cameraman, wat tevens weer ten goede komt om een natuurgetrouw resultaat te bekomen. Ook in de samenwerking met bvb. de fotograaf kan je een echte professional erkennen.

Uiteraard houdt het niet op bij het filmen zelf. Net zoals bij de fotograaf, zal ook de cameraman na het huwelijk nog vele uren in zijn studio doorbrengen om alle beelden uit te zoeken en te monteren tot een subliem geheel.

Wat kost nu zo’n videoreportage?
Je moet rekening houden dat een cameraman zo'n 10 tot 15 uur aanwezig is op jullie huwelijk. Daarna zal hij nog zo'n 30 tot 40 uur werken aan de montage van jullie film en het ontwerp van de DVD-box. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan. Bij rondvraag hebben wij vernomen dat men rekening moet houden met een gemiddelde van 650 euro tot 850 euro. Het kan uuiteraard meer zijn afhankelijk van het aantal uren dat men aanwezig en of er bvb. gefilmd wordt met twee camera's.

Onze mening over het al dan niet vastleggen op film:
Het bekijken van verschillende videoreportages heeft ons alvast overtuigd. Ondanks dat we de koppels niet persoonlijk kenden, kregen we toch het gevoel dat ook wij hun huwelijk hebben meegemaakt. En dat is voor ons reden genoeg om te zwichten voor de magie van de film.

 

Ga eens langs bij meerdere videografen en vraag om voorbeelden te bekijken. Zoals steeds, wacht niet te lang om met uw zoektocht naar een professionele cameraman te beginnen, want ook hier zullen de beste cineasten druk bezet zijn.

Veel succes!

Tekst: Pascal Rosseel.
Met medewerking van FD Videoproducties

 

 
 30-1-2017 12:54:53
Reactie van: Stephanie
650 tot 850 is een normale prijs voor een videograaf hoor. Maar er zijn heel veel oplichters is de wereld van videografie die maar aan één ding denken: hoe kunnen we de trouwers zo veel mogelijk geld afhandig maken.
 
 9-1-2014 19:18:27
Reactie van: danny
Dit artikel was 10 jaar geleden misschien van toepassing maar is ondertussen toch al grotendeels achterhaald, een "professionele videograaf werkt geen 40 tot 55 uren voor 650 tot 850 euro, dit zou eerder rond de 2000 euro moeten liggen, net zoveel als verschillende fotografen vragen voor een reportage, zonder album.
Verder besteed een professionele videograaf evenveel aandacht aan het geluid, iets waar veel "amateurs" zich weinig van aantrekken. 
De dvd zal nog wel een hele tijd blijven bestaan maar het is tegenwoordig veel gemakkelijker om een huwelijk op een usb stick te plaatsen en rechtstreeks in een lcd tv te pluggen, dan heb je tenminste de mogelijkheid om de film in hoge definitie te zien, of gewoon op je ipad plaatsen want daar loopt iedereen tegenwoordig mee rond.

 
 26-3-2013 8:42:49
Reactie van: tim
Goedendag,Voor onze studie Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers zijn wij bezig met een marktonderzoek naar het vastleggen van bruiloften door middel van foto en/of video. Wij hebben jullie als aanstaande bruidsparen nodig. Wij zijn zeer benieuwd hoe jullie jullie bruiloft gaan vastleggen. Dus gaat u in 2013 of 2014 trouwen dan zou u ons een groot plezier doen deze enquête in te vullen. De enquête zal enkele minuten in beslag nemen.Klik op de onderstaande link om de enquête in te vullen.

www.thesistools.com/web/?id=332329Alvast bedankt!

 
 20-11-2012 12:23:29
Reactie van: candy
beste ik ben wel geinterseerd in een vidio opnamen van onze trouw
maar hoe gaan jullie dan tewerk? en hoeveel vragen jullie?
wij trouwen op 20/07/2013 in de namiddag

 
 3-5-2012 15:33:19
Reactie van: Olivier
Ik denk dat artikel dringend aan een update toe is.
Olivier

 
 21-11-2011 22:58:00
Reactie van: Christophe
Mochten jullie nog niet overtuigd zijn na het lezen van dit stuk, laat jullie dan betoveren door onze trouwvideo... Gisteren ontvangen en nu reeds 8x bekeken... fantastisch werk van Seenematic, overtuig jezelf op http://www.huwelijksvideos.be/

Groeten en geniet van jullie grote dag of geniet na zoals wij!
Christophe en Eline

Like ons op Facebook
Foto Albums
Nieuws
Sommigen onder ons nemen deze uitdrukking wel erg letterlijk. Jeroen en Sandra Kippers blijken echte waaghalzen te zijn. Na de ceremonie sprongen ze in het huwelijk vanop een hoogte van 50m.lees verder ...