Nu Online
Momenteel zijn er 29 gebruikers online, waarvan 0 die reeds lid zijn van WijTrouwen.
Op zoek naar een Disc-Jockey of live band

Op zoek naar een Disc-Jockey of live band

3-12-2012 23:43:31
Door: Redactie WijTrouwen.com
13279 keer gelezen.

Heb je moeite om te kiezen wie de muziekale sfeer mag verzorgen op je huwelijksfeest? Huur geen kat in een zak, maar ontdek hoe je de geschikte DJ of live band vindt en waar je moet op letten.

Eén ding is zeker: Muziek kan je huwelijksfeest maken of kraken! De muziek op je huwelijksfeest zorgt er voor dat je genodigden zich amuseren tot in de vroege uurtjes of in het slecthste geval, vroeg in bed belanden. Het is dus zaaks om een DJ of live band te vinden die het publiek aanvoelt en hierop kan inspelen. Er een vinden is meestal de combinatie van het rondvragen aan vrienden, zoeken op internet, bezoeken van beurzen en snel reageren als je er een gevonden hebt, want zoals steeds worden goede DJ's of bands een hele tijd op voorhand gereserveerd.

Soort muziek.
Het type muziek die op je huwelijksfeest gebracht wordt zet zonder meer de toon van je feest en kan zelfs passen binnen een bepaald thema. Bedenk welke soort muziek jullie zelf graag horen, maar vergeet in geen geval rekening te houden met je genodigden. Onze raad: geef je persoonlijke muziekvoorkeur door aan de muziekmaker(s), maar geef deze voldoende vrijheid om in te spelen op wat het publiek wenst. Op een huwelijksfeest zijn er meestal gasten aanwezig van alle leeftijden en van alle muziekvoorkeuren. het is dus belangrijk dat iedereen zich aangesproken voelt om zich uit te leven op de dansvloer.

Budget.
Op budgetgebied zal een DJ doorgaans minder kosten dan een live band. Niettemin kan er tussen DJ's onderling ook een groot prijsverschil zijn, afhankelijk van het materiaal (en reservemateriaal) waarmee de DJ werkt, of het op een weekdag dan wel in het weekend is en afhankelijk hoe gegeerd de DJ is. Zo zal bvb. een DJ als Tiesto stukken meer kosten dan een gemiddelde disc-jockey.

What's in a name?
Een deejay brengt dan wel geen live muziek, maar is zeker ook de naam artiest waardig. Een goede DJ gaat op een artistieke en intuïtieve manier om met muziek en zorgt voor aangename overgangen tussen de nummers (zonder ongewenste stiltes of door elkaar bonzende ritmes), voelt aan in welke richting hij z'n publiek kan sturen en zorgt er bovenal voor dat iedereen zich kan amuseren op het feest, van jong tot oud.

Kies je muziekmaker.
In het ideale geval heb je de DJ of live band die je wilt reeds aan het werk gehoord en gezien. Is dit niet het geval? Ga dan te rade bij vrienden die reeds trouwden en vraag naar de ervaringen met hun DJ. Zoek verschillende disc-jockey's op internet of op deze website en vraag in het forum naar de ervaringen van andere trouwkoppels met deze DJ's. Vraag de DJ of je hem eventueel ergens aan het werk kan zien, of hij referenties kan voorleggen of misschien heeft hij wel videobeelden van zichzelf. Vraag eventueel op welke feestlocaties hij het laatst gespeeld heeft en contacteer de uitbaters van die feestzalen om te horen wat zij van betreffende DJ vinden.

Voor je beslist.
Je hebt een disc-jockey gevonden met goede referenties? Neem de tijd om deze persoon te ontmoeten en om te zien of het klikt tussen jullie en je op dezelfde golflengte zit. Of hij/zij bereid is jullie lievelingsmuziek te spelen en eventueel aan te schaffen indien hij deze niet zou hebben. Verzoek steeds om alles op papier te zetten van wat het kost, wat je voor die prijs krijgt, of er eventueel bijkomende kosten zijn voor bvb. extra uren, of je een maaltijd moet voorzien, enz.. Vraag ook naar de annulatievoorwaarden (je weet nooit dat er iets tussenkomt) en wat er voorzien is indien de DJ zelf verhinderd zou zijn (door bvb. ziekte of een ongeval). We kunnen het niet genoeg vermelden, goede afspraken maken goede vrienden.

 

 
 12-10-2018 10:32:48
Reactie van: Tom
Beste,
Ik heet Tom, ik ben 38 jaar , gehuwd en woon in 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Heeft U een privé-feest, verjaardag, huwelijk, sweet 16, pensioen of jubileum te vieren, slechts één adres voor een geslaagd concept vol ambiance.

Licht-en geluidsinstallatie inclusief opstelling en dj kan reeds vanaf € 175.

Voor een huwelijksfeest kan dit vanaf € 250

U kan me steeds vrijblijvend contacteren: 0485/676331
of per email: tom_vanstichel@hotmail.com
U kan me ook vinden op 2dehands.be onder de naam :"DJ TOM voor al uw feesten"  Hier kan je ook referenties lezen.

Misschien tot gauw!
Groeten, Tom
 
 10-8-2017 22:01:12
Reactie van: Pascal
Check gewoon www.lable.be , ga eens kijken op de facebookpagina: www.facebook.com/Discobar.Lable of nog makkelijker: www.wijtrouwen.com/Discobar-lable
 
 8-1-2017 9:58:07
Reactie van: Harald
Graag stel ik me ook even voor: Mijn naam is Harald. Ik woon in Beveren-Waas maar wij zijn actief in gans Vlaanderen. Met meer dan 20 jaar ervaring als ambiance party-dj voor alle feesten is onze veelzijdigheid en ervaring beslist een meerwaarde. Meer info kan u vinden op onze website www.ambiancepartydj.be. Misschien tot snel?
 
 9-3-2016 12:39:51
Reactie van: Anthony
Hoe belangrijk is uw feestavond ? Veel bruidsparen geven veel geld aan de foto's, maar als de feestavond ook belangrijk is, ga daar dan niet op bezuinigen.
Kies voor kwaliteit, met een dj die ministens 10 jaar ervaring heeft in de bruiloft branche. Ook qua apparatuur, ga voor kwaliteit.

Wij verzorgen graag uw bruiloft. Neem een kijkje op www.sound4all.nl voor de mogelijkheden.

Naast onze allround bruiloft dj, kunnen wij uw feestavond nog leuker maken met vele mogelijkheden !

 
 4-6-2015 10:49:15
Reactie van: David

Bij deze stel ik me graag even voor. Mijn naam is David Delaere en gekend als DJ David. 

Reeds geruime tijd aan het werk en ook voor huwelijken heb ik de nodige ervaring, allerhande muziekstijlen en professionele installaties om van Uw feest een topfeest te maken.

Neem gerust een kijkje op mijn site www.djdavid.be Via het contactformulier kunt u ook al uw vragen aan mij doorsturen. Indien geïnteresseerd, kan ik ook langskomen voor een vrijblijvend gesprek

Ik beperk mij echter tot West- en Oost Vlaanderen.
 


 
 16-1-2014 15:44:31
Reactie van: Jamie
Goedendag,

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Jamie Hoos, ik ben een 27 jarig vrouwelijke allround dj. Ik heb reeds 10 jaar ervaring met van allerlei feesten, partijen, bruiloften , horeca gelegenheden etc. Van jaren 70 tot Nederlandstalig, van salsa tot rock, van top 40 tot foxtrot, het kan allemaal!

Wat ik belangrijk vind is dat de muziek past bij het festiviteit wat u geeft. Een vrijblijvende afspraak om elkaar beter te leren kennen en de wensen te bespreken is geen enkel probleem.

Voor meer info kun je een kijkje nemen op www.djmissjamie.com of contact met me opnemen op telefoonnummer 06-10003665

Groetjes Jamie

 
 25-10-2013 22:41:00
Reactie van: G
Als resident van het Fonteinhof kan ik zeggen dat ervaring is noodzakelijk in dit vak.  Als trouwfeest dj heb je praktisch altijd te maken met een zeer gemengd publiek (van tieners tot tachtigers, dansers en niet-dansers, disco/boogie liefhebbers, rockers, ambiancemakers, mensen enkel op clubmuziek dansen, enz...) De kunst bestaat erin om al voor het dansfeest begint aan de houding en de leeftijd van de mensen in te schatten welk vlees je in de kuip hebt.  Eens het dansfeest begonnen moet je een zo goed mogelijke mix brengen van diverse stijlen en het moet vooruit gaan. Zie je dat de dansvloer uit zijn dak gaat op een bepaalde stijl dan kan je daar wat langer op doorgaan maar wissel steeds af op een hoogtepunt, niet als de dansvloer weer begint leeg te lopen. Zorg dat je je klassiekers kent zodat je steeds kan teruggrijpen naar een "bommetje" als dit nodig is.  Ik raad toekomstige koppels aan een goed gesprek te hebben met hun dj maar overlaad hem niet met honderden nummers die gespeeld moeten worden want dit werkt niet, spreek vooral af welke genres jullie (en de gasten) leuk vinden. Have a great wedding party!

 
 18-7-2012 18:02:57
Reactie van: Stanley
Wij zijn zaterdag 14 juli getrouwd en hebben voor Elema Sound and Lightning service gekozen om op ons feest te draaien. We hebben hem (Laurence) ontmoet op de trouwbeurs te Hasselt. Wel jammer dat hij geen website heeft, maar we hebben toen een dvd meegekregen met enkele filmpjes. Hij heeft ons feest echt wel gemaakt, draaide zoals afgesproken, ook als er iets werd aangevraagd, en als hij merkte dat er minder mensen dansten, wisselde hij van genre en spoorde de mensen aan om te komen dansen. Hij heeft geen limiet qua tijd, veel verlichting in de prijs inbegrepen, en zeker niet de duurste. Tegen kleine vergoeding heeft hij onze openingsdans samengesteld naar onze eigen smaak. Voor beelden op youtube even ''openingsdans Pamela en Stanley '' bekijken. Wij hebben er geen spijt van, in tegendeel zeker, wij hebben van velen complimenten gekregen over de dj.

 
 13-6-2011 17:43:59
Reactie van: Dennis
En wij hadden op een plezierige manier, erg goede afspraken gemaakt met het Dj Bartje's team en deze heeft voor een geweldig huwelijk gezorgd! Ook altijd een reserve dj voor de gevallen dat, dus dat is ook weer een zekerheid extra.

Like ons op Facebook
Foto Albums
Nieuws
Sommigen onder ons nemen deze uitdrukking wel erg letterlijk. Jeroen en Sandra Kippers blijken echte waaghalzen te zijn. Na de ceremonie sprongen ze in het huwelijk vanop een hoogte van 50m.lees verder ...