Nu Online
Momenteel zijn er 27 gebruikers online, waarvan 0 die reeds lid zijn van WijTrouwen.
De uitnodigingen: een overzicht.

De uitnodigingen: een overzicht.

22-9-2010 1:06:54
Door: Redactie WijTrouwen.com
18930 keer gelezen.

De uitnodiging is meer dan een briefje in een envelop en geeft meer prijs dan alleen de datum en plaats van jullie huwelijk.

Bij het samenstellen van jullie uitnodigingen dien je rekening te houden met diverse zaken. Zo kies je een stijl die past bij je huwelijk en het soort feest dat je wilt geven. Sta ook even stil bij het aantal soorten uitnodigingen dat je zult versturen. Niet iedereen wordt immers uitgenodigd voor zowel de receptie en het avondfeest. Welke informatie moet je vermelden in je uitnodigingen? Hou het vooral duidelijk, zodat er zich geen misverstanden voordoen.

De stijl.
Aan de hand van de stijl en de verwoording kan men afleiden of het bijvoorbeeld een formele of een losse gelegenheid wordt. De keuze van de stijl bepaalt ook in grote mate de kleuren en de lettertypes die je kunt gebruiken. De uitnodogingen kunnen meestal ondergebracht worden in volgende stijlen: Romantisch, formeel, modern, ...

Formaat.
Los van de stijl die je kiest staat het formaat. Uitnodigingskaarten bestaan in allerlei formaten en vormen. Hou er rekening mee dat uitnodigingskaarten die buiten de post-standaard vallen duurder zijn om te verzenden. Raadpleeg hiervoor de gangbare tarieven van De Post voor wat betreft formaten en gewicht.

Informatie.
De informatie die vermeld wordt op de aankonidiging hangt af van wie de gastheer en gastvrouw zijn van het feest: De ouders van de bruid; De ouders van de bruidegom; Beide ouders; De bruid en bruidegom. Je kunt er tevens voor kiezen jullie grootouders en getuigen te vermelden. Onontbeerlijk zijn uiteraard de naam van bruid en bruidegom, de huwelijksdatum en de tijd en plaats van het ceremoniegedeelte. Veelal wordt ook gekozen voor het vermelden van een klein gedichtje die de liefde voor elkaar illustreert.

Aanvullingen
De aankondiging wordt eventueel vergezeld van de uitnodigingen voor receptie en avondfeest. Op deze kaartjes vermeldt je de locatie, het tijdstp en eventueel een routebeschrijving. Verdere informatie over bijvoorbeeld de geschenken die jullie wensen te ontvangen kun je kwijt op een afzonderlijk kaartje of op de aankondiging.

Nog enkele tips.
Bestel meer kaartjes dan je op het eerste zicht nodig hebt, want niets is zo vervelend als op het laatste moment enkele exemplaren te kort te komen. Neem in acht dat je ook aankodigingen kunt versturen naar bijvoorbeeld verre familieleden, zonder deze te moeten uitnodigen op de receptie of het avondfeest.
Nu je ongeveer weet wat je nodig hebt kun je beginnen met het bezoeken van drukkerijen. Doe dit tijdig zodat de drukker voldoende tijd heeft om de gewenste kaarten te bestellen en jullie een drukproef te bezorgen. De kaarten stuur je best twee tot anderhalve maand voor jullie huwelijksdag op.

Pascal Rosseel

 

Er werden nog geen reacties gepost.

Like ons op Facebook
Foto Albums
Nieuws
Sommigen onder ons nemen deze uitdrukking wel erg letterlijk. Jeroen en Sandra Kippers blijken echte waaghalzen te zijn. Na de ceremonie sprongen ze in het huwelijk vanop een hoogte van 50m.lees verder ...